De rekening
De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld dat kan verschillen per tandartsenpraktijk.

Betalen en Infomedics
In onze praktijk zorgen wij liever voor u dan dat we veel tijd besteden aan onze financiële administratie. Daarom dragen wij het versturen en innen van de nota’s over aan Infomedics. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden zorgaanbieders zoals tandartsen, orthodontisten, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen. U ontvangt dus niet van ons maar van Infomedics de factuur van uw behandeling.

Wat betekent dit voor u?
De nota van onze behandeling of verrichting ontvangt u van Infomedics. In sommige gevallen wordt een nota eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest)nota voor de kosten die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

Snel en eenvoudig betalen met iDEAL
Indien uw e-mailadres en 06-nummer bij ons bekend zijn, ontvangt u uw nota van Infomedics per e-mail. Gemakkelijk voor u omdat u direct via iDEAL kunt betalen. Wanneer u uw nota eerst wilt inzien, is dit uiteraard ook mogelijk. Vanwege veiligheidsredenen vindt er dan eerst een postcode check plaats. Via het Zorgportaal van Infomedics heeft u inzicht in al uw nota’s en persoonlijke gegevens.
Ontvangt u uw nota toch liever per post, geef dit dan door aan de praktijk.

Regel het online
Vergeet niet om op tijd uw nota te betalen. Dit scheelt u geld en veel ergernis. Standaard is de betaaltermijn bij Infomedics 30 dagen. Heeft u meer tijd nodig? Op www.infomedics.nl kunt u gemakkelijk veel zaken rondom uw rekening zelf regelen! U kunt bijvoorbeeld kosteloos uitstel van betaling aanvragen of een verzoek indienen voor een betaling in termijnen.

Vragen over uw nota?
Heeft u vragen over uw nota die u hier niet beantwoord vindt? Ga dan naar www.infomedics.nl of bel met Infomedics via 036-2031900

Contactgegevens Infomedics:
Website: www.infomedics.nl
Bereikbaar op werkdagen van 09:00 – 17:00 uur
Telefoon: 036-2031900